Cara Dapatkan Penyata Bank AgroBank Online

Penyata bank ialah sejarah transaksi dalam akaun yang memaparkan semua maklumat yang berkaitan dengan transaksi. Maklumat yang dimaksudkan termasuk aliran masuk dan keluar wang, kedua-dua kredit dan debit, serta baki akaun terkini.

Penyata Bank atau e-Penyata ialah laporan transaksi akaun bulanan elektronik. Agrobank kini memudahkan pelanggannya membuat pelbagai transaksi dalam talian (secara online), salah satunya dengan memuat turun (download) e-Penyata melalui AGRONet.

Terdapat banyak sebab mengapa orang ingin mencetak penyata bank mereka. Sama ada hanya untuk mengetahui perbelanjaan kewangan atau untuk memenuhi keperluan pengeluaran kad kredit, dan lain-lain. Pada masa ini. Terdapat dua jenis penyata bank yang tersedia hari ini: bercetak dan e-Penyata (manual dan elektronik).

Selain manfaat yang dinyatakan sebelum ini, dengan mengkaji penyata bank yang dikemas kini setiap bulan, Anda juga boleh mengetahui jika terdapat transaksi yang mencurigakan. Sebagai contoh, Anda belum membuat transaksi tetapi jumlah wang telah disedut daripada akaun Anda. Sudah tentu, Anda tidak mahu perkara itu berlaku lagi pada masa hadapan, bukan?

Jika Anda seorang pemegang akaun AgroBank dan memerlukan penyata bank seperti ini. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada Anda cara dapatkan penyata bank AgroBank online untuk Anda..

cara dapatkan penyata bank agrobank online

Cara Dapatkan Penyata Bank Agrobank Online

Berikut adalah langkah-langkah cara dapatkan penyata bank Agrobank online:

 1. Pertama sekali, sila Anda lawati pautan rasmi Agrobank https://www.agronet.com.my
 2. Lalu, masukkan Username akaun Anda.
 3. Kemudian, klik Login.cara dapatkan penyata bank agrobank online (1)
 4. Setelah itu, Tick checkbox untuk sahkan Security Image.
 5. Lalu, masukkan Password akaun Anda.
 6. Kemudian, klik Submit.cara dapatkan penyata bank agrobank online (2)
 7. Selepas Anda login, sila Anda klik Accounts and Banking.cara dapatkan penyata bank agrobank online (3)
 8. Kemudian, sila klik Deposit Accounts.
 9. Kemudian, klik akaun yang Anda ingin dapatkan Penyata Bank.cara dapatkan penyata bank agrobank online (4)
 10. Setelah itu, klik Senarai jenis akaun, pilih e-Statement.
 11. Seterusnya, pada Statement Period, pilih tempoh penyataan yang Anda inginkan.cara dapatkan penyata bank agrobank online (5)
 12. Kemudian, klik Download.cara dapatkan penyata bank agrobank online (6)
 13. Selesai.cara dapatkan penyata bank agrobank online (7)

Sekiranya Anda tidak mempunyai akaun AGRONet, Anda dinasihatkan untuk membaca langkah-langkah cara daftar Agrobank online untuk mendapatkan akses kepada AGRONet.

FAQ’s

Di bawah adalah contoh beberapa soalan lazim tentang Agrobank:

1. Siapa yang boleh mendaftar untuk membuka akaun online Agrobank?

Jawab: Perkhidmatan ini ditawarkan kepada semua warganegara Malaysia yang mempunyai MyKad/MyTentera yang sah yang ingin membuka akaun.

2. Bolehkah bukan individu (perbadanan) membuka akaun Agrobank online?

Jawab: Tidak boleh. Perkhidmatan ini hanya boleh digunakan oleh pelanggan individu Malaysia. Agrobank tidak boleh digunakan oleh selain pelanggan individu.

3. Adakah saya perlu pergi ke cawangan Agrobank untuk menghantar permohonan online?

Jawab: Ya, betul, pelanggan dikehendaki melawat mana-mana cawangan Agrobank dalam tempoh 7 hari bekerja dari tarikh pembukaan akaun dan pembayaran deposit awal dibuat secara dalam talian (secara online) untuk proses pengesahan, penciptaan dan pengaktifan akaun.

Itu adalah langkah-langkah cara dapatkan penyata bank Agrobank online yang boleh kami kongsikan dengan Anda. Baca juga panduan cara dapatkan penyata bank Public Bank online.