Cara Top Up XOX

Tambah nilai atau penambahan dana/baki (top up) biasanya dilakukan oleh semua pelanggan kad, termasuk pelanggan XOX. Top up XOX adalah satu keperluan seperti Top up SMS, Telefon, Internet dan lain-lain untuk masih boleh menjalankan pelbagai aktiviti dan memastikan nombor XOX Anda kekal aktif. Artikel ini akan membincangkan tentang cara top up XOX paling mudah dan ringkas.

Top up, selain menambah dana/baki pada kad, juga supaya Anda boleh terus menjalankan aktiviti seperti menghantar SMS, telefon, dan internet. Anda juga harus tahu bahawa jika Anda tidak membuat top up kredit selepas 30 hari, nombor akaun XOX Anda akan disekat dan jika Anda masih belum membuat pembayaran selepas 30 hari, nombor atau akaun XOX Anda akan ditamatkan.

Untuk itu, jangan lupa untuk mengisi semula nombor XOX Anda secara berkala supaya simkad Anda masih boleh digunakan. Di sini kami kongsikan pelbagai cara top up XOX.

cara top up xox pict

Cara Top Up XOX Termudah

Terdapat sekurang-kurangnya tiga cara anda boleh cuba menambah nilai (top up) XOX iaitu melalui SMS, melalui nombor PIN baucar dan melalui kedai berhampiran.

A. Cara Top Up XOX Via SMS

Sebelum melakukan top up melalui SMS. Sila Anda beli baucar XOX lebih awal di kedai atau kaunter XOX yang terdekat. Selepas itu, lakukan panduan seperti berikut ini:

 • Taip SMS: REC<jarak>PR<jarak>PIN baucar 16 digit hantar ke 22111
 • Contoh: REC PR 1546359785214596 hantar ke 22111

Tunggu sehingga terdapat mesej pemberitahuan bahawa top up xox telah berjaya diproses, dan kemudian Anda boleh menyemak baki terkini.

Baca juga: Cara top up Digi.

B. Cara Top Up XOX Via Nomor PIN

Selepas Anda membeli PIN di kedai, menambah nilai (top up) di kedai atau dalam talian. Kemudian ikuti langkah top up xox di bawah:

 1. Tekan *150# pada HP kemudian Call.cara top up xox (via pin)
 2. Kemudian, pilih nombor 1 (Account Info) yang terdapat pada skrin HP anda kemudian tekan Send.cara top up xox (via pin 2)
 3. Pilih nombor 2 (Pay Bill) tekan Send.cara top up xox (via pin 3)
 4. Pilih 1 (Top Up own Account) yang terdapat pada skrin HP anda kemudian tekan Send.cara top up xox (via pin 4)
 5. Seterusnya, masukkan nombor PIN 16 digit yang kami beli, tekan Send.cara top up xox (via pin 5)
 6. Selesai.

Selepas itu, Anda boleh menyemak baki XOX Anda untuk mengetahui baki terkini.

Baca juga: Cara top up Tune talk.

C. Cara Top Up XOX Via Kedai Terdekat

Cara ketiga, Anda boleh top up melalui kedai yang berhampiran dengan anda:

 1. Pergi ke kedai runcit XOX terdekat Anda.
 2. Beritahu penjual bahawa Anda ingin top up.
 3. Pilih pakej top up mengikut kehendak Anda.
 4. Berikan Nombor HP Anda kepada penjual.
 5. Tunggu beberapa ketika sehingga top up berjaya.
 6. Selesai.

Lepas buat top up, jangan lupa langgan internet XOX. Anda juga boleh melayari laman web rasmi XOX di https://www.xox.com.my/ untuk mendapatkan maklumat lanjut.

FAQ’s

Berikut adalah beberapa soalan lazim tentang XOX.

1. Bagaimanakah saya boleh tahu/semak yang saya perlu menambah top up?

Jawab: Satu cara Anda boleh melakukan ini adalah dengan menyemak pada BLACK App atau Self Care untuk tarikh sah akaun Anda. Selepas itu, jangan lupa untuk top up akaun Anda sebelum tarikh luput Anda.

2. Adakah terdapat jumlah minimum untuk top up?

Jawab: Terdapat jumlah minimum. Jumlah minimum untuk nilai Top Up ialah RM10.00 melalui Black App atau Self Care dan RM5.00 melalui baucar top up.

3. Bagaimanakah saya melanjutkan kesahihan akaun saya?

Jawab: Anda boleh top up akaun xox Anda. Sila ambil perhatian bahawa, Setiap top up RM1.00 bersamaan dengan 1 hari sah. Anda juga boleh membeli tempoh sah 6 atau 12 bulan melalui BLACK App, Selfcare atau melalui SMS.

Itulah maklumat yang boleh kami kongsikan tentang cara top up XOX.