Syarat Mohon Kad Kredit Agrobank

Apa sahaja syarat mohon kad kredit Agrobank? Kad ini tak hanya berguna sebagai alat pembayaran, tetapi juga boleh digunakan sebagai wang kecemasan atau bayaran untuk perbelanjaan yang tidak dijangka. Sekarang ini ramai yang tidak suka membawa wang tunai terlalu banyak ketika membeli-belah/membeli-belah.

Salah satu cara untuk mengelak daripada membawa wang yang banyak adalah dengan menggunakan kad kredit. Dan salah satu kad kredit yang popular di Malaysia ialah kad kredit Agrobank.

Dengan menggunakan Kad Kredit Agrobank Anda dapat memenuhi keperluan bisnis dan gaya hidup dalam dan luar Negara. Membantu mengembangkanbisnis Anda dengan lebih mudah dan cekap melalui setiap pembelian.

Kami mengesyorkan bahawa jika Anda hanya mempunyai kad kredit untuk mengekalkan kesihatan kewangan dengan membuat bajet dan rancangan perbelanjaan setiap bulan.

Pelan perbelanjaan ini mesti diselaraskan dengan jumlah pendapatan. Perbelanjaan kad kredit harus disertakan dalam pelan ini supaya Anda boleh memantau apa sahaja yang Anda beli.

Bagi Anda yang ingin membuat kad kredit Agrobank, Anda perlu tahu syarat dan dokumen yang diperlukan. Untuk itu, pada kesempatan ini kami akan berkongsi maklumat berkenaan syarat-syarat mohon kad kredit Agrobank untuk Anda.

Syarat Mohon Kad Kredit Agrobank

Syarat Mohon Kad Kredit Agrobank

Berikut adalah senarai syarat mohon kad kredit Agrobank:

 1. Pelanggan perorangan yang merupakan warga negara Malaysia yang telah mencapai umur 18 tahun (termasuk bukan pemastautin Malaysia) yang mempunyai akaun Simpanan/GIRO dengan
  Agrobank layak untuk memohon Kad. Hanya satu Kad yang akan dikeluarkan oleh Bank, jika akaun tersebut adalah akaun bersama berdasarkan kuasa tandatangan yang diberikan dan dipersetujui oleh pemegang akaun.
 2. Bagi pelanggan perorangan yang berumur dalam lingkungan umur 12 hingga 17 tahun yang membuka akaun Simpanan/GIRO atas nama ibubapa/penjaga, hanya satu Kad yang akan dikeluarkan kepada Pemegang Kad.
 3. Bagi Pemilik berdaftar syarikat perniagaan tunggal yang memiliki akaun GIRO dengan Bank layak untuk memohon satu Kad di bawah nama syarikat.
  perniagaan tunggal.
 4. Pemegang akaun Simpanan/GIRO Agrobank akaun.

Baca juga: Syarat mohon kad kredit Public Bank.

Dokumen Yang Diperlukan Mohon Kad Kredit Agrobank

 1. Borang Permohonan Kad Debit
 2. MyKad (IC); atau
 3. Kad ID Polis atau Tentera;
 4. Passport (untuk bukan pemastautin)

Ciri dan Kelebihan Kad Kredit Agrobank

Kad Kredit Agrobank ialah Kad yang memenuhi keperluan perniagaan dan gaya hidup dalam dan luar Negara. Membantu mengembangkan bisnis anda dengan lebih mudah dan cekap melalui setiap pembelian. Berikut ciri dan kelebihannya:

 1. Pengurusan yang mudah dan efektif.
 2. Pengganti tunai untuk kemudahan pengesanan perbelanjaan melalui laporan.
 3. Mudah untuk membayar bil dan menguruskan perbelanjaan harian anda.
 4. Pembayaran melalui telefon dan online mengikut keselesaan anda.
 5. Hadkan pembelian barangan melalui MyDebit kepada RM 6,000.
 6. Had pembelian melalui Visa adalah hingga RM 2,000. Pemegang kad boleh meningkatkan had harian hingga RM 20,000.
 7. Boleh memilih untuk menutup transaksi tanpa sentuh dan menukar jumlah had penggunaan tanpa sentuh melalui Visa dan MyDebit.
 8. Diterima di semua toko jaringan merchant Visa di seluruh dunia dan MyDebit di seluruh negeri.
 9. Tiada keperluan pendapatan untuk penyerahan kad.
 10. Boleh menyemak akaun dan transaksi melalui AGRONet.
 11. Tidak ada cukai perkhidmatan kerajaan.

Jika Anda memerlukan bantuan berkenaan Agrobank, sila hubungi AGRO Online 1 300 88 2476 (local). Ataupun di cawangan terdekat Anda klik disini.

syarat mohon kad kredit agrobank (contact us)

Demikian maklumat tentang syarat mohon kad kredit Agrobank. Adapun Cara mohon Kad kredit Agrobank ada dalam artikel disini.