Cara Daftar Cimb Clicks

CIMB Bank kini mempunyai perkhidmatan perbankan internet CIMB Clicks, aplikasi perbankan internet yang berfungsi untuk memudahkan aktiviti transaksi dan pengurusan akaun CIMB Bank untuk pelanggannya.

Bagi pelanggan CIMB Bank yang sudah mempunyai CIMB Clicks, mereka boleh membuat transaksi dengan mudah dan cepat seperti melihat maklumat akaun, membuat pemindahan, pembayaran/pembelian seperti membeli kredit, pakej internet, bil elektrik, kad kredit, membayar bil langganan TV, dan banyak lagi yang boleh dilakukan dengan CIMB Clicks.

Sudah tentu semua aktiviti seperti di atas sudah cukup untuk Anda akses atau Anda boleh melakukannya hanya dengan menggunakan telefon, laptop/komputer Anda. Tetapi pengecualian adalah jika Anda ingin mengeluarkan wang tunai, sudah tentu anda perlu pergi ke mesin ATM terdekat Anda.

Melihat begitu banyak faedah yang boleh dinikmati dengan aplikasi ini, sudah tentu sebagai pelanggan Anda perlu memiliki akaun CIMB Clicks. Bagi Anda yang mungkin belum memilikinya / belum mendaftar. Sila lihat artikel kami tentang cara daftar CIMB Clicks.

cara daftar cimb click

Cara Daftar CIMB Clicks Dengan Mudah

Bagi Anda pelanggan CIMB Bank yang ingin mendaftar CIMB Clicks, langkah pertama yang perlu Anda lakukan ialah mendaftarkan nombor telefon Anda dalam sistem perbankan bank CIMB.

Daftar Nombor Telefon TAC CIMB Clicks

cara daftar cimb click 2

Pergi ke mesin ATM CIMB berhampiran Anda dan ambil langkah-langkah untuk mendaftar nombor telefon seperti berikut:

 1. Masukkan kad ATM dan PIN.
 2. Pilih menu Other/Lain-lain.
 3. Tekan menu CIMB Clicks.
 4. Masukkan nombor telefon bimbit Anda.
 5. Sila ambil resit.
 6. Selesai.

Baca juga: Cara daftar UOB online.

Cara Daftar CIMB Clicks Online

Ikuti langkah-langkah cara daftar CIMB Clicks di bawah:

 1. Buka laman https://www.cimbclicks.com.my
 2. Klik Register for CIMB Clicks.cara daftar cimb click 3
 3. Klik CIMB ATM/DEBIT & Credit Card.cara daftar cimb click 4
 4. Kemudian masukkan nombor ATM CIMB ATM/DEBIT/Credit Card dan ATM PIN lalu tick pada kotak term and condition, klik Next.cara daftar cimb click 5
 5. Selepas itu, Kod One Time Activation akan di hantar ke nombor telefon Anda (pastikan Anda sudah mendaftar no telefon Anda).
 6. Masukkan kod One Time Activation, klik Continue.cara daftar cimb click 6
 7. Masukkan username/ID.
 8. Masukkan password.
 9. Masukkan semula password.
 10. Masukkan nama ibu.cara daftar cimb click 7
 11. Masukkan alamat email.
 12. Buat perkataan keselamatan.cara daftar cimb click 8
 13. Pada bahagian Enter your introducer’s details (optional) tidak perlu diisi atau dibiarkan kosong sahaja.
 14. Klik I agree & submit.cara daftar cimb click 9
 15. Selesai.

cara daftar cimb click 10

Selepas Anda melakukan semua langkah di atas dan Anda telah berjaya mendaftar akaun CIMB Clicks, maka Anda boleh menikmati semua faedah seperti pindahan wang, menyemak baki akaun Anda, membayar bil langganan TV, bil elektrik, bil air, tambah nilai kredit, dan urus niaga lain.

Cara login CIMB Clicks

Selepas Anda melengkapkan proses pendaftaran di atas, Anda boleh terus log masuk ke akaun Anda untuk menggunakan kemudahan yang disediakan untuk setiap pemegang akaun.

 1. Pada halaman utama, sila Anda klik butang Login to Clicks.
 2. Lalu, masukkan User ID.
 3. Kemudian, klik butang Login.
 4. Setelah itu, pastikan gambar SecureWord sama dengan SecureWord yang Anda tetapkan.
 5. Seterusnya, sila klik pada kotak “Yes, This is my SecureWord”.
 6. Kemudian, masukkan Password.
 7. Seterusnya, klik butang Login.
 8. Selesai.

Kelebihan CIMB Clicks

Terdapat beberapa manfaat atau kelebihan yang boleh anda rasai dengan menggunakan CIMB Clicks. Berikut adalah sebahagian daripada mereka:

 1. Anda boleh melihat transaksi yang telah berlaku dalam tempoh enam bulan yang lalu. Jadi, anda tidak perlu bersusah payah mencetak penyata bank lagi.
 2. Anda boleh membuat pelbagai transaksi dengan hanya modal rangkaian Internet. Bermula dari pemindahan dana, bayar bil, hingga tambah nilai prabayar. Dengan cara itu, anda tidak perlu risau untuk pergi ke ATM lagi.
 3. Ingin menggunakan produk simpanan lain dari Bank CIMB Niaga? Kini lebih mudah dan pantas untuk membuka akaun simpanan di CIMB Clicks. Selain itu, anda juga boleh membuka deposit masa melalui CIMB Clicks.

Itulah artikel kami tentang panduan lengkap cara daftar CIMB Clicks yang boleh kami kongsikan dengan Anda.