Cara Langgan Apple One

Apple One adalah pelan gabungan yang menawarkan akses kepada pelbagai perkhidmatan digital dari Apple dalam satu langganan tunggal. Dengan Apple One, anda boleh menikmati pelan yang dirancang khas untuk memenuhi keperluan anda dalam penggunaan produk dan perkhidmatan Apple.

Artikel ini akan membawa anda melalui langkah-langkah mudah untuk langgan Apple One dan menggabungkan pelbagai perkhidmatan berkualiti seperti Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, dan iCloud Storage. Mari ketahui cara untuk mendapatkan lebih banyak dengan Apple One dalam artikel ini.

Cara Langgan Apple One

Mengenai Merk Apple

Apple Inc. merupakan sebuah syarikat teknologi global yang berpusat di Cupertino, California, Amerika Syarikat. Ia diasaskan pada tahun 1976 oleh Steve Jobs, Steve Wozniak, dan Ronald Wayne. Apple telah menjadi salah satu syarikat teknologi yang paling berpengaruh dan inovatif di dunia dengan produk-produk seperti iPhone, iPad, Mac, Apple Watch, dan banyak lagi.

Syarikat ini juga terkenal dengan sistem operasi mereka, macOS dan iOS, serta pelbagai perkhidmatan seperti Apple Music, Apple TV+, dan Apple Arcade. Apple dikenali atas rekaan produk yang elegan dan antara muka pengguna yang intuitif.

Selain daripada produk dan perkhidmatan mereka, Apple juga dikenali dengan budaya korporat yang kuat dalam inovasi, reka bentuk, dan pengalaman pengguna. Syarikat ini juga berkomitmen kepada kelestarian alam sekitar dan telah mengambil langkah-langkah untuk mengurangkan kesan negatif terhadap alam sekitar dalam operasi mereka. Apple terus menjadi pemimpin dalam industri teknologi dan membentuk landskap peralatan elektronik pengguna moden.

Apple One

Apple One adalah sebuah pelan gabungan atau bundel yang ditawarkan oleh Apple Inc. yang membolehkan pengguna untuk mengakses beberapa perkhidmatan digital Apple dengan satu bayaran bulanan.

Dengan Apple One, pengguna boleh mendapatkan akses kepada pelbagai perkhidmatan seperti Apple Music (perkhidmatan muzik), Apple TV+ (perkhidmatan penstriman video), Apple Arcade (perkhidmatan permainan video), dan ruang penyimpanan iCloud (penyimpanan dalam talian) dalam satu pakej tunggal.

Ini memberi pengguna nilai tambah dan kemudahan dengan membayar satu harga bulanan untuk akses kepada beberapa perkhidmatan digital Apple yang popular.

Harga Pakej Langganan Apple One di Malaysia

Di Malaysia, terdapat dua pakej yang ditawarkan oleh Apple. Yang pertama adalah pakej individu dan yang kedua adalah pakej keluarga.

Pakej Individu:

  • Harga yang ditawarkan oleh Apple untuk pakej individu ialah RM19.90. Dalam pakej individu, perkhidmatan yang akan dinikmati pelanggan termasuk Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade dan 50 GB iCloud.

Pakej Keluarga:

  • Seterusnya bagi pakej keluarga, Apple menetapkan harga RM33.90, antara perkhidmatan yang akan dinikmati dalam pakej keluarga ialah Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, dan 200 GB iCloud. Untuk pakej keluarga, pakej boleh dikongsi dan digunakan oleh semua ahli keluarga, boleh digunakan sehingga 5 orang.

Baca juga: Cara Daftar Paypal.

Cara Langgan Apple One di Malaysia

Di bawah adalah langkah-langkah Cara Langgan Apple One yang paling mudah dan ringkas:

  1. Pertama sekali, anda harus ke menu Tetapan (Settings) pada telefon pintar anda.
  2. Setelah membuka tetapan, maka anda hanya perlu tekan pada Nama Anda di bahagian paling atas pada telefon pintar anda.
  3. Seterusnya, Anda perlu tekan pada “Subscriptions” dan anda mungkin perlu menunggu buat beberapa saat sebelum Apple One dipaparkan pada skrin telefon anda.
  4. Setelah Apple One muncul pada paparan telefon anda, seterusnya anda perlu klik “Get Apple One”.
  5. Setelah anda klik, maka akan muncul pada paparan skrin telefon anda dua pelan iaitu pelan “Individual”(RM19.90 / sebulan) dan pelan “Family” (RM 33.90 / sebulan). Anda perlu memilih mana mana pelan yang sesuai dengan keperluan dan kehendak anda.
  6. Setelah itu, sila Anda tekan “Start Free Trial”, dan anda perlu mengesahkan langganan tersebut dan selesai sudah langganan anda kepada pelan Apple One.
  7. Selesai, untuk panduan Cara Langgan Apple One.

Dengan langganan Apple One, anda bukan hanya mendapatkan akses kepada berbilang perkhidmatan digital berkualiti dari Apple, tetapi juga menghemat masa dan wang dengan pembayaran bulanan tunggal.

Gabungkan pengalaman muzik, penstriman video, permainan, dan penyimpanan dalam talian dalam satu pakej yang mudah. Teruskan menikmati pelbagai faedah Apple One dan jadikan pengalaman digital anda lebih bermakna.