Cara Menyambungkan Wifi

Dalam era perkembangan teknologi yang pesat ini, internet telah menjadi satu keperluan wajib bagi masyarakat terutamanya mereka yang tinggal di kawasan bandar. Anda boleh menikmati capaian internet dengan membeli pakej internet atau melalui sambungan Wifi.

Wifi menjadi sangat penting apabila kita memerlukan capaian internet yang pantas dan dalam jumlah yang banyak. Apatah lagi jika kita tidak mempunyai data internet, kita masih boleh mengakses internet dengan Wifi.

Wifi biasanya boleh diakses dengan menyambung terus tanpa kata laluan (password) untuk menyambung, ada juga yang menggunakan kata laluan (password) untuk menyambung supaya kita dapat menikmati perkhidmatan internet.

Bagi Anda yang mungkin ingin menyambung ke Wifi di sekeliling Anda, tetapi tidak tahu kata laluan (password) untuk masuk. Kali ini kami cuba kongsikan cara menyambungkan Wifi tanpa kata laluan menggunakan aplikasi AndroDumper.

cara menyambungkan wifi

Cara Menyambungkan WiFi Automatik Tanpa Password

Dengan telefon pintar atau telefon bimbit, Anda masih boleh mengakses internet dengan menyambungkan telefon pintar Anda ke Wifi yang tersedia di sekeliling Anda. Tetapi kadangkala Wifi telah dilengkapi dengan kata laluan yang Anda tidak tahu kandungan kata laluannya, jadi sambungan Anda gagal. Sila ikuti panduan berikut untuk menyambung ke Wifi tanpa perlu memasukkan kata laluan (password).

  1. Pertama, Anda memerlukan peranti telefon pintar/telefon bimbit.
  2. Seterusnya, sila Anda muat turun (download) aplikasi AndroDumpper, Anda boleh mendownload di Google Play.
  3. Selepas muat turun (download) selesai, sila pasang aplikasi pada telefon pintar (smartphone) Anda.
  4. Kemudian, pastikan Anda berada di lokasi yang mempunyai rangkaian WiFi dengan koneksi terlaju.
  5. Seterusnya, jika Anda telah menemui sasaran WiFi, sila Anda buka aplikasi AndroDumpper dan aplikasi itu akan mengesan rangkaian WiFi yang tersedia secara automatik untuk Anda.
  6. Kemudian, klik Cuba sambungkan (Try Connect) pada rangkaian WiFi yang menjadi sasaran Anda, dan jika mesej warning muncul, pilih Teruskan.cara menyambungkan wifi tanpa password a
  7. Setelah itu, akan ada 2 pilihan menu, sila Anda pilih No Pin Custom.cara menyambungkan wifi tanpa password b
  8. Seterusnya, proses sambungan automatik bermula dengan segera, mohon tunggu sebentar. Biasanya proses ini hanya mengambil masa kira-kira 5 hingga 25 detik.cara menyambungkan wifi tanpa password c
  9. Sekarang Anda telah tersambung secara automatik ke rangkaian WiFi tanpa perlu memasukkan kata laluan (password). Sekiranya telah berjaya, kemudian akan ada Sambungan Berjaya (Connection Succeeded), seperti pada tangkapan skrin di bawah.cara menyambungkan wifi tanpa password d
  10. Tahniah, kerana ia sudah disambungkan, kini Anda boleh mengakses internet seperti yang Anda mahukan menggunakan Wifi.

Baca juga: Cara penyambungan semula Astro.

Dengan kaedah di atas Anda akan disambungkan ke Wifi yang sedia ada walaupun Anda tidak mengetahui kata laluan.

Itulah cara menyambungkan Wifi tanpa kata laluan (password) dengan bantuan aplikasi AndroDumper.