Cara Pinjam Kredit Celcom

Celcom sebagai salah satu penyedia telekomunikasi selular terkemuka di Malaysia, kerana salah satu kelebihan pengendali Celcom terletak pada tarif yang rendah, mempunyai rangkaian infrastruktur yang baik dan pelbagai pilihan pakej internet yang sesuai untuk keperluan semua orang di Malaysia.

Salah satu perkhidmatan yang disediakan oleh Celcom adalah pinjam kredit Celcom apabila mereka telah mencapai had minimum baki kredit.

Apabila Anda kehabisan kredit, kredit Celcom Advance sangat membantu Anda mendapatkan kredit dan kini terdapat 100% diskaun untuk yuran perkhidmatan apabila Anda membayarnya semula pada hari yang sama.

Setiap Pelanggan yang belum selesai menyelesaikan pendahuluan kredit sedia ada berhak untuk meminta pendahuluan kredit tambahan tertakluk  pendahuluan kredit tambahan hanya boleh diminta oleh Pelanggan dengan purata penggunaan masa siaran melebihi RM10 sebulan.

Anda juga boleh ditawarkan untuk menerima Peningkatan Kredit RM2 secara automatik apabila baki kredit mereka mencapai ambang minimum.

Untuk menerima Kredit terlebih dahulu secara automatik, Anda mesti membalas “OK” dihantar ke 22262. Anda yang menggunakan perkhidmatan ini akan dikenakan bayaran perkhidmatan. Yuran perkhidmatan akan ditolak selepas pinjaman berjaya diterima. Pinjaman Pendahuluan dibayar balik dengan menolak bayaran Anda seterusnya.

Di sini kami akan berkongsi dengan Anda cara pinjam kredit Celcom melalui SMS dan melalui Celcom Life.

Cara Pinjam Kredit Celcom pict

 

Cara Pinjam Kredit Celcom Melalui SMS.

Pelanggan boleh meminta Perkhidmatan melalui SMS dengan kaedah berikut.

Jenis Pendahuluan KreditTindakan
Credit Advance RM1SMS ‘ADV1’   hantar ke 22262
Credit Advance RM2SMS ‘ADV2’   hantar ke 22262
Credit Advance RM5SMS ‘ADV5’   hantar ke 22262
Credit Advance RM10SMS ‘ADV10’ hantar ke 22262

Yuran perkhidmatan akan ditolak daripada akaun prabayar Pelanggan apabila Perkhidmatan diterima dan serta-merta selepas penyediaan Perkhidmatan. Bayaran perkhidmatan yang dikenakan setiap permintaan Perkhidmatan adalah seperti berikut.

NamaCredit Advance RM1Credit Advance RM2Credit Advance RM5Credit Advance RM10
BiayaRM0.25RM0.60RM0.80RM1.50

Selepas melanggan Perkhidmatan, Kesahan Akaun baharu akan ditunjukkan dalam akaun Pelanggan. Perkhidmatan ini ditawarkan dengan pilihan Kesahan Akaun berikut.

NamaCredit Advance RM1Credit Advance RM2Credit Advance RM5Credit Advance RM10
Sah Akaun1 hari2 hari5 hari10 hari

Terma dan Syarat

  1. Amaun penuh pendahuluan kredit dan sebarang pendahuluan kredit tambahan, jika ada, akan ditolak daripada akaun prabayar Pelanggan selepas muat semula seterusnya.
  2. Sekiranya jumlah tambah nilai Pelanggan kurang daripada jumlah pinjaman Perkhidmatan, jumlah itu akan ditolak daripada tambah nilai seterusnya, sehingga jumlah penuh pinjaman Perkhidmatan telah dibayar balik.
  3. Jika Pelanggan tidak membuat apa-apa tambah nilai dalam tempoh 60 hari selepas Perkhidmatan diberikan, Pelanggan akan disenaraihitamkan dan tidak akan layak untuk Perkhidmatan tersebut. Pelanggan perlu menghubungi Perkhidmatan Pelanggan jika mereka ingin menggunakan Perkhidmatan itu semula.
  4. Jika Pelanggan menyerahkan ‘TIDAK’ atau tidak membalas sebarang Tawaran, Pelanggan tidak akan menerima sebarang Tawaran daripada Perkhidmatan untuk sepuluh (10) hari akan datang.

Bilamana ingin hentikan pinjam kredit celcom, Anda boleh baca cara hentikan langganan internet celcom.

Cara Pinjam Kredit Celcom Melalui Celcom Life

Download aplikasi Celcom Life di App Store dan Google Play Store selepas itu, ikuti panduan berikut.

  1. Pilih My Services
  2. Pilih Kredit Advance
  3. isikan jumlah Kredit Advance

Pastikan anda akan dapat log masuk ke aplikasi dengan lancar jika anda berada di rangkaian mudah alih Celcom melalui Log masuk dengan kad SIM. Jika anda menggunakan sambungan Internet atau WiFi, anda boleh meminta PIN Satu Kali (OTP) daripada aplikasi untuk dihantar ke nombor Celcom anda untuk log masuk.

Itulah panduan request credit celcom atau cara pinjam kredit celcom. Bila Anda berada dalam limit, kini Anda tak susah susah berkomunikasi. Semoga maklumat ini berguna, dan dapat membantu Anda.