Cara Pinjam Kredit Digi

Kebiasaan ramai orang hari ini lebih kerap menggunakan internet untuk menghantar mesej atau membuat panggilan melalui telefon pintar berbanding panggilan telefon biasa atau SMS menggunakan pulsa. Itulah sebabnya hari ini lebih ramai yang membeli pakej internet daripada membeli pulsa.

Ini mungkin membuatkan Anda sering tidak sedar sekiranya Anda kehabisan kredit dan pakej data kerana Anda terlalu kerap menggunakan telefon pintar Anda. Dan kemudian Anda berada dalam situasi kecemasan, contohnya apabila seseorang menelefon, tiba-tiba kredit kehabisan dan telefon Anda terputus sebelum perbualan Anda selesai.

Hampir semua pengendali kini mempunyai perkhidmatan pinjaman kredit kecemasan untuk pengguna yang kehabisan kredit pada masa genting, termasuk Digi. Ini bertujuan untuk mengatasi masalah yang mungkin menimpa pelanggan mereka. Dan berikut adalah langkah-langkah cara pinjam kredit Digi:

cara pinjam kredit digi

Apa Itu Talktime Advance Digi

Perkhidmatan Pemindahan Masa Berbual daripada Digi adalah perkhidmatan yang membolehkan pelanggan mempunyai tempoh lebih daripada 3 bulan untuk memindahkan kredit masa bercakap daripada satu akaun prabayar ke akaun yang lain.

Terma dan Syarat Pinjam Kredit Digi

Pertama, pastikan Anda memenuhi syarat berikut.

  1. Kemudahan pinjaman kredit Digi hanya digunakan untuk pelanggan Digi.
  2. Pastikan Anda sudah menjadi pengguna Digi aktif.
  3. Telah membayar pinjaman kredit kecemasan terlebih dahulu (jika ada).
  4. Pengguna Digi Smart Prepaid tidak bolehkan/diizinkan.

Cara Pinjam Kredit Digi

  1. Dail *128#.
  2. Pilih Akaun Saya.
  3. Pilih Talktime Services.
  4. Pilih Talktime Advance.
  5. Pilih RM3 (2hari) & RM0.8 Surcaj.
  6. Pilih Sahkan.

Note: Syarat untuk boleh melakukan transaksi ini ialah baki anda mestilah antara RM0.00 dan RM3.00.

Anda juga boleh melayari laman web rasmi Digi di sini jika mahu.

SMS atau telefon boleh menjadi sangat berguna pada saat-saat penting walaupun ia jarang digunakan. Contohnya, apabila anda ingin menghantar mesej penting melalui aplikasi pemesejan (aplikasi mesej WA, Talian, dsb.), tetapi tiba-tiba pakej data anda kehabisan, di mana ciri SMS atau telefon melalui kredit akan sangat berguna untuk anda. Oleh itu, seboleh-bolehnya, teruskan periksa kredit/baki/kredit anda agar tidak kehabisan.

Selepas Anda berjaya mendapatkan kredit pinjaman dari Digi, Anda perlu membayar balik pinjaman. Caranya ialah meningkatkan/tambah kredit melalui beli kredit Digi via online atau offline di kaunter. Itulah maklumat cara pinjam kredit Digi/Digi Advance Credit tutorial. Baca juga cara beli kredit Digi.