Cara Tukar Plan Digi (Prepaid) Praktis Mudah Berjaya

Internet merupakan satu keperluan khusus yang mesti dipenuhi dalam era moden hari ini. Ini telah mendorong penyedia internet untuk bersaing dalam menawarkan pakej internet murah, termasuk Digi. Lalu bagaimana cara tukar plan Digi Anda supaya Anda boleh menikmati internet Digi yang murah? Ikut langkah-langkah di bawah.

cara tukar plan digi

Pakej Digi Prepaid LiVE

Pada masa ini, salah satu pelan Digi yang paling popular ialah pelan Digi Prepaid Live. Ini kerana pelan tersebut mempunyai kemudahan perkhidmatan yang sangat sesuai untuk pelanggan yang gemar membuka rangkaian sosial seperti Youtube, Twitch, Iflix, Astro GO, Dimsum, Spotify, Joox dan lain-lain. Dengan pakej ini, anda boleh berinteraksi dengan lebih baik melalui media sosial dengan hayat aktif kad yang panjang. Dan di bawah ini adalah pelbagai kelebihan yang ada pada Digi prepaid live.

 1. Pakej Free 10GB high speed internet untuk video dan music/monthly.
 2. Pakej kekal berhubung dengan 1000 panggilan telefon dan 1000 SMS ke nombor 6 Digi kegemaran Anda.
 3. Pakej Free basic internet.
 4. Standard rates (all networks).
  30 sen/60 secs call.
  20 sen/SMS.
  50 sen/MMS.
  30 sen/Video call.

Digi memang mempunyai pelbagai pakej internet yang menarik dan murah untuk pengguna, selain itu Digi juga sering memberikan bonus promo kuota internet percuma yang boleh diperolehi daripada pengisian semula pulsa. Anda bukan sahaja dapat bonus kuota, tetapi anda juga boleh mendapatkan bonus panggilan dan sebagainya. Lawati laman web Digi rasmi untuk melihat lebih banyak perkhidmatan.

Cara Tukar Plan Digi (Prepaid)

Cara tukar plan digi sangat mudah, sila ikuti kaedah di bawah:

 1. Taip *128*1*4# kemudian send.
 2. Pilih pelan terkini (Digi prepaid live) mengikut keperluan Anda.

Demikian maklumat yang boleh kami kongsikan kepada Anda, simak cara aktifkan simkad Digi.