Kemaskini Whatsapp Terbaru

WhatsApp (WA) kini menjadi media messenger yang paling popular pada masa ini apalagi dengan kemaskini Whatsapp terbaru yang rajin update. Fungsi aplikasi WhatsApp itu sendiri adalah sama seperti messenger media lain seperti Line, Telegram, Kakaotalk, Wechat, Facebook Messenger dan sebagainya. Siapa yang boleh menghantar mesej teks, menghantar mesej bergambar secara percuma (hanya bayaran pakej data dikenakan). Antara kelebihan Whatsapp ialah aplikasi ini boleh digunakan oleh hampir semua telefon bimbit (HP).

Anda boleh dapatkan aplikasi Whatsapp (WA) secara percuma yang boleh dipasang di telefon Android, iPhone, Nokia, Windows dan Blackberry. Anda boleh menggunakan satu Messenger untuk membuat panggilan hanya dengan rangkaian GSM selagi ada isyarat, menambah kenalan WhatsApp adalah sangat mudah kerana Anda hanya perlu memasukkan nombor telefon bimbit (HP).

Perkembangan pesat dunia perniagaan dalam talian menjadikan Whatsapp (WA) sebagai alternatif komunikasi kepada pelanggan, kerana aplikasi ini agak mudah digunakan. Hampir semua kedai online menggunakan Whatsapp, ini sudah tentu dapat memudahkan Anda melakukan transaksi agar perniagaan online berjalan lancar.

Kini aplikasi WhatsApp didatangkan dengan pelbagai jenis atau pengubahsuaian yang berbeza dari versi asal.  Sebenarnya terdapat banyak aplikasi WhatsApp yang disesuaikan, tetapi menurut kami Whatsapp GB adalah penyesuaian terbaik. Kerana percuma dari nama yang diharamkan/banned, dan sentiasa dikemas kini mengikut perkembangan terbaru. Dan di bawah ini akan dibincangkan tentang Download Kemaskini WhatsApp Terbaru (GB).

kemaskini whatsapp terbaru (GB)

Download Kemaskini WhatsApp Terbaru (GB)

Anda boleh download aplikasi WhatsApp GB di Google Play Store atau App Store.

Download Kemaskini WhatsApp Terbaru (GB)

Feature WhatsApp Terbaru

Di bawah adalah beberapa ciri yang anda akan nikmati selepas download kemaskini WhatsApp terbaru GB:

 1. TIADA BAYARAN/PERCUMA: Aplikasi WhatsApp menggunakan sambungan Internet mudah alih (4G / 3G / 2G / EDGE atau Wi-Fi, jika tersedia) yang membolehkan Anda menghantar mesej dan membuat panggilan, jadi Anda tidak perlu membayar untuk setiap mesej atau hubungi termasuk WhatsApp GB. * Tiada sebarang yuran langganan untuk menggunakan WhatsApp.
 2. PANGGILAN PERCUMA: Anda boleh membuat panggilan percuma menggunakan Panggilan WhatsApp, walaupun mereka berada di negara lain. * Panggilan WhatsApp menggunakan sambungan Internet mudah alih Anda berbanding dengan minit suara pelan selular Anda. (Nota: Caj data dikenakan). Hubungi pembekal Anda untuk mendapatkan butiran. Namun, Anda tidak boleh mengakses 911 dan nombor perkhidmatan kecemasan lain melalui WhatsApp).
 3. CHAT KUMPULAN: Nikmati sembang kumpulan dengan kenalan Anda supaya Anda boleh berhubung dengan ramai rakan atau keluarga dengan mudah sekali gus.
 4. MULTIMEDIA: Hantar dan terima foto, video, dokumen, dan Mail Suara.
 5. WHATSAPP WEB: Anda juga boleh menghantar dan menerima mesej WhatsApp dari pelayar komputer Anda.
 6. SELALU BERHUBUNG: WhatsApp, Anda sentiasa log masuk supaya anda tidak terlepas sebarang mesej. Jadi Anda tidak lagi keliru sama ada Anda masuk atau keluar.
 7. NO USERNAME & PIN: Anda tidak perlu bersusah payah mengingat nama pengguna atau PIN lain? Kerana WhatsApp berfungsi dengan nombor telefon Anda, sama seperti SMS dan disepadukan dengan buku alamat telefon Anda yang sedia ada.
 8. TIADA CAJ INTERNATIONAL: Tiada kos tambahan untuk hantar mesej atau bersembang melalui WhatsApp dengan rakan Anda di seluruh dunia.
 9. PESAN OFFLINE: Walaupun Anda terlepas pemberitahuan atau mematikan telefon Anda, WhatsApp akan menyimpan mesej terkini Anda sehingga Anda menggunakan WhatsApp sekali lagi.
 10. HUBUNGI KONTAK DENGAN CEPAT: Buku alamat Anda digunakan untuk menghubungkan Anda dengan cepat dan mudah dengan orang yang mempunyai WhatsApp supaya Anda tidak perlu menambahkan nama pengguna yang sukar diingati lagi.
 11. BALASAN SEMBANG AUTOMATIK: Ciri ini selalunya digunakan oleh seseorang yang memiliki akaun WhatsApp yang bertujuan untuk perniagaan. Dengan membalas mesej secara automatik, maka Anda boleh menjawab setiap chat atau mesej yang masuk tanpa perlu menaipnya secara manual.
 12. WHATSAPP THEMES: Tema dalam WA GB merupakan salah satu ciri yang cukup berguna. Dengan menukar tema di WhatsApp, Anda tidak akan bosan dengan mudah. GBWhatsApp menyediakan pilihan tema yang agak banyak di dalamnya.kemaskini whatsapp terbaru gb(theme a)
 13. DUAL WHATSAPP: GB WhatsApp APK boleh digunakan secara serentak dengan WA asal dalam satu telefon android. Dengan memasangnya, Anda boleh menggunakan dua akaun WhatsApp pada satu telefon sahaja.
 14. SEMBUNYIKAN TICK: Anda boleh menyembunyikan tanda tanda pada mesej Anda, sama ada tanda dua kali biru (baca) atau tanda dua kali (dihantar) yang muncul dalam kenalan Anda.kemaskini whatsapp terbaru gb(sembunyi tick)
 15. STATUS VIDEO LAMA: Salah satu ciri yang paling digemari dalam GBWhatsApp ialah dapat membuat status video dengan tempoh yang panjang. Status video selama 30 saat di WA asal, tetapi untuk GB WhatsApp APK, Anda boleh memuat naik video sehingga 7 minit atau 50 minit.kemaskini whatsapp terbaru gb(status lama)
 16. MENJADUALKAN MESEJ AUTOMASI: GB WA juga mampu menghantar mesej automatik dengan menetapkannya mengikut jadual yang kita inginkan. Ciri ini sangat berkesan sekiranya Anda ingin menghantar sembang pada masa yang diperlukan.

Nota:

Aplikasi yang telah diubah suai, WA GB mempunyai risiko keselamatan seperti perisian hasad dan perisian intip.

Ini termasuk memudaratkan privasi versi standard pengguna WA yang lain kerana pengguna WA GB boleh membaca sembang yang telah dipadamkan dan memuat turun status yang berusia lebih daripada 24 jam.

tiada siapa dapat menjamin keselamatan data peribadi pengguna WA Mod.

Itulah maklumat tentang download kemaskini WhatsApp terbaru (GB) yang boleh dikongsikan oleh www.2malaysia.com. Baca juga artikel kami tentang cara padamkan akaun Whatsapp.