Cara Transfer Kredit Digi Paling Ramai Dikunjungi

Melakukan aktiviti menggunakan telefon kemudian kehabisan kredit boleh berlaku kepada sesiapa sahaja. Apabila kredit Anda kehabisan, Anda mungkin tidak dapat menambah nilai kredit Digi Ada pada telefon pintar Anda dengan segera.

Apabila Anda berada dalam keadaan seperti ini, Anda tidak perlu bingung. Kerana Digi Provider ada menyediakan perkhidmatan pindahan kredit. Dimana pengguna Digi boleh berkongsi kredit dengan pelanggan Digi yang lainnya. Ini tentunya sangat membantu pelanggan yang memerlukan kredit.

Melalui kredit yang diberikan, Anda boleh memberikan bantuan kepada pengguna tersebut. Sememangnya Anda tidak selalu mempunyai kredit Digi. Mungkin ada kalanya Anda berada dalam keadaan yang sama, memerlukan kredit tetapi tidak dapat mengecas semula. Dengan cara itu, Anda boleh meminta bantuan daripada pengguna Digi lain. Cara transfer kredit Digi ini sangat berguna kepada pelanggan terutamanya bagi mereka yang memerlukan kredit segera dan tidak mampu membuat kredit sendiri.

cara transfer kredit digi

Cara Transfer Kredit Digi Paling Ramai Dikunjungi

Berikut adalah beberapa kaedah pemindahan kredit Digi yang paling disyorkan untuk Anda.

Cara Transfer Kredit Digi Via SMS

Cara transfer kredit Digi boleh juga menggunakan SMS, caranya:

 1. Taip TN<space><country code><mobile number> to 2000
 2. Dail *128*1*7# Select Talktime Transfer International dan ikuti arahan yang diberikan.

Nota: Sila ambil perhatian, cara untuk memindahkan kredit SMS Digi hanya untuk Anda yang berada di luar negara Malaysia. Servis Talktime Transfer tidak bisa dilakukan kepada pelan Digi Easy Prepaid v3, Smart Prepaid dan Prepaid Live.

Cara Transfer Kredit Digi Via USSD

Cara mentransfer pulsa Digi ke pengguna Digi lainnya:

 1. Dail *128#.
 2. Klik My Account.
 3. Klik Talktime Services.
 4. Klik Talktime Transfer.
 5. Masukkan amaun kredit yang anda ingin hantar, Send.
 6. Selesai.

Nota: Jumlah maksimum pemindahan dibenarkan ialah RM15 atau 3 transaksi sehari. Dan maksimum pemindahan ialah rm100/sebulan.

DIGI PREPAID™ – TO DIGI PREPAID™
JUMLAH TRANSFER – VALID FOR
RM3 – 2 days
RM5 – 2 days
RM15 – 5 days
RM25 – 7 days

Itu adalah kaedah pemindahan kredit Digi yang anda boleh cuba. Anda juga boleh melawat laman web rasmi Digi di sini.

Cara Cek Pakej/Plan Digi yang Anda Gunakan

Jadi bagaimana kita nak semak/tahu Plan Digi yang kita gunakan (Digi Easy Prepaid v3, Smart Prepaid dan Prepaid Live)? Caranya agak mudah, Anda boleh menyemaknya dengan menggunakan kaedah di bawah :

 1. Dail *128#.
 2. Tekan My Account.
 3. Tekan Call Plan.

Kehadiran perkhidmatan pemindahan kredit Digi pastinya menggembirakan pelanggannya. Apabila Anda memerlukan kredit dalam keadaan mendesak, Anda boleh meminta pengguna Digi lain untuk menghantar kredit. Itu adalah cara transfer kredit Digi yang kami boleh kongsikan dengan Anda. Baca juga artikel kami tentang cara check kuota Digi.