Cara Daftar MySejahtera

Cara Daftar MySejahtera

Aplikasi MySejahtera adalah alat penting dalam memerangi COVID-19 di Malaysia. Dapatkan panduan langkah demi langkah untuk mendaftar dan nikmati manfaatnya. Bersama kita jaga keselamatan dan kesihatan kita!

bpr.hasil.gov.my

bpr.hasil.gov.my

Banyak perkara yang boleh Anda lakukan di portal bpr.hasil.gov.my antaranya boleh daftar BPR, login BPR, mohon, kemaskini, rayuan, semakan BPR (permohonan lulus/gagal) dan semakan bayaran BPR.

Cara Daftar BPR

Cara Daftar BPR

Berikut langkah cara daftar BPR. Sila layari portal rasmi BPR setelah itu Anda akan tiba ke laman utama BPR. Kemudian masukkan No MyKad, tekan butang semak. Ke halaman daftar akaun dan klik daftar akaun.

bkc.hasil.gov.my

bkc.hasil.gov.my

Banyak perkara yang boleh Anda lakukan di portal bkc.hasil.gov.my antaranya boleh daftar BKC, login, mohon BKC, kemaskini, rayuan, semakan BKC (permohonan lulus/gagal) dan semakan bayaran BKC.

Semakan Bayaran BPR

Semakan Bayaran BPR

Anda boleh melakukan semakan bayaran BPR untuk menyemak tarikh dan status pembayaran BPR Anda secara online.

Status BPN Dalam Proses

Status BPN Dalam Proses

Teruskan membaca artikel ini untuk mengetahui maksud status BPN dalam proses saat Anda buat semakan permohonan baharu dan rayuan BPN.

Tarikh Pembayaran BKC

Tarikh Pembayaran BKC

Tarikh pembayaran BKC yang diumumkan kerajaan melalui Pakej Perlindungan Rakyat dan Pemulihan Ekonomi (Pemulih), jika mengikut perancangan awal, juga akan dibayar pada Ogos 2021.

BPR Online dan MyBPR

BPR Online dan MyBPR

BPR Online dan MyBPR merupakan inisiatif yang bertujuan untuk memberikan kemudahan dan keselesaan kepada para pemohon BPR untuk mengakses maklumat berkaitan dengan program BPR.

Cara Mohon BPR

Cara Mohon BPR

Untuk mengemukakan permohonan baru BPR, pastikan proses permohonan BPR Anda berjaya dahulu. Selepas itu, sila ikuti langkah-langkah untuk cara mohon BPR 2021.

Semakan Rayuan BPR

Semakan Rayuan BPR

Anda yang mendapat status Tidak Lulus/Gagal dalam permohonan BPR, sila pastikan bahawa Anda telah membuat rayuan BPR. Seterusnya sila buat semakan rayuan BPR Fasa 3 secara online.