Cara Mohon MyKasih

Cara Mohon MyKasih

Senarai penerima MyKasih akan dikenal pasti daripada senarai yang telah didaftarkan dalam pangkalan data kerajaan Malaysia iaitu pangkalan data e-Kasih.

Cara Login Bantuan Prihatin Nasional BPN

Cara Login Bantuan Prihatin Nasional BPN

Selepas berjaya login dan memohon bantuan, pastikan untuk memeriksa status permohonan BPN dan pembayaran telah diterima atau belum. Berikut panduan cara login Bantuan Prihatin Nasional BPN.

Bantuan PEMERKASA 2021

Bantuan PEMERKASA

Terdapat enam kumpulan yang menerima bantuan PEMERKASA iaitu untuk individu, syarikat dan perniagaan, pinjaman & pembiayaan untuk syarikat, industri pelancongan, orang kurang upaya (OKU) dan untuk belia.

Cara Mohon BKSS 7.0 2021

Cara Mohon BKSS 7.0

Bantuan BKSS 7.0 ini dijangka dibayar 2 peringkat. Fasa pertama pada September 2021 dan fasa kedua pada Disember 2021. Berikut panduan lengkap cara mohon BKSS 7.0.

Permohonan BKSS 6.0

Permohonan BKSS 6.0

Anda tidak perlu membuat sebarang permohonan BKSS 6.0. Jika Anda layak menerima BPN dan BPR, Anda tidak perlu memohon bantuan ini lagi.

Semakan BPR 2021

Semakan BPR

Terdapat 3 jenis semakan BPR yang boleh Anda lakukan di portal bpr yaitu penerimaan permohonan, kelulusan dan paling penting semakan status pembayaran BPR.

cara check bpr 2021

Cara Check BPR

Cara check BPR 2021 Untuk semak status pembayaran dan lulus permohonan boleh masuk ke portal BPR di bpr.hasil.gov.my/Account/Login.

Semakan Permohonan BPR

Semakan Permohonan BPR

Semakan Permohonan BPR 2021. Sebelum Anda menyemak kelulusan BPR, Anda perlu memastikan bahawa permohonan Anda telah diterima.

bpr fasa 2 bila masuk

BPR Fasa 2 Bila Masuk

BPR Fasa 2 Bila Masuk? Seperti pengumuman kerajaan baru-baru ini, tarikh pembayaran BPR fasa 2 bermula dari 7 – 12 Mei 2021.

Bantuan Prihatin Rakyat (BPR)

Bantuan Prihatin Rakyat (BPR)

Bantuan Prihatin Rakyat (BPR) 2021 adalah mensasarkan golongan B40 dengan pendapatan RM5,000 dan ke bawah.